Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

5+1 dolgot csinálj, ha jó pályázatot akarsz beadni

2018.05.24

Elsőre a pályázatírás szó általában megrémíti az embereket, ilyenkor csak számok, elszámolások és rengeteg papírmunka, ami beugrik, holott nem olyan rémisztő, sőt inkább egy szuper kihívás, hogy magatokat és vállalkozásotokat fejlesszétek.

Mint a legtöbb szakterületen, itt is van néhány trükk, amire jobb ha figyel a pályázó.

1. Biztos a cégednek/alapítványodnak szól a kiírás?

Érdemes felkeresni azt az eredeti honlapot, ahol a pályázat online megjelent. A legfontosabb, hogy biztos forrásból kapjuk meg az alapvető információkat, mint pl.: kiírás, költségterv, pályázat beadásának határideje stb.

2. Ha kezdő pályázó vagy, mindig olvasd el a pályázati kiírást és az ahhoz tartozó törvényeket, kitöltési útmutatót.

3. Érdemes a pályázatban leírt célokat a szakmai indoklásban valamilyen formában feltüntetni. Ez neked is segítség, mert így nem veszítesz szem elől egy részletet sem.

4. Ha bizonytalan vagy a pályázati kiírás valamely pontjában, hívd fel, vagy írj a kiírónak, hogy bővebb tájékoztatást kaphass tőlük. Ezáltal nagyobb esélyed van a nyerésre.

5. A költségtervet lehetőség szerint reálisan állítsuk össze, és érdemes feltérképezni az adott szolgáltatások/eszközök reális értékét.

5+1. A pénzügyi tervet valamivel a számolt összeg fölé tervezd, hogy nagyobb esélyed legyen a neked szükséges összeg megnyerésére.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.